Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

NAZIRE SE RJEŠENJE KVALITETNE VODOOPSKRBE PODRUČJA RAKOVICE

Karlovačka županija nositelj je izrade VI Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije te je za nastavak rada na ovom dokumentu, kroz postupak Strateške procjene utjecaja na okoliš, bilo potrebno sagledati Elaborat koncepcije Plitvičkih jezera - varijante razvoja. U tom je kontekstu razmatrana vodoopskrba šireg područja općine Rakovica, što je nužno da se vodooskrbno rješenje ugradi u Prostorni plan. Iz tog je razloga danas (ponedjeljak, 15. lipnja) u Uredu župana Karlovačke županije održan sastanak na kojem je sudjelovala pomoćnica ministra zaštite okoliša i energetike Elizabeta Kos. Uz predstavnike Hrvatskih voda, predvođene generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem i direktorom Vodnogospodarskog odjela za srednju i donju Savu Davorinom Pihom, na sastanku su sudjelovali i predstavnici izrađivača Studije tvrtke VIA FACTUM, na čelu s direktorom Tomislavom Škarom, načalnik i zamjenik načelnika Općine Rakovica Franjo Franjković i Mihovil Bićanić te, u uluzi domaćina, župan Damir Jelić i njegova zamjenica Martina Furdek Hajdin, sa surdnicima i direktor Zavoda za prostorno planiranje Karlovačke županije Mario Kečkeš. Na sastanak se telefonski uključio i ministar Tomislav Ćorić koji je dao potporu prioritetnom radu na ovom projektu, uz obvezu da Hrvatske vode što prije definiranjem jasne koncepcije konačno riješe dugogodišnji problem nestašice vode na području Rakovice.

Predstavnici Hrvatskih voda predstavili su varijante idejnog rješenja vodoopskrbe Plitvičkih jezera, dijela Ličko-senjske županije i Rakovice, od kojih je prema svim sudionicima sastanka najprihvatljivija i najsigurnija opskrba vodom iz izvorišta Ličke Jasenice. Predstavljene su dvije varijante, od kojih jedna uključuje izgradnju hidrotehničkog tunela. Za financiranje ovog projekta mogla bi se koristiti i sredstva iz EU fondova.

Javna objava nekoliko novijih dopisa iz zanimljive kronološke korespodencije koja se vodila između Općine Rakovica i Hrvatskih voda te MZOE vezano za dugoročno rješavanje problema sa vodoopskrbom Rakovice što je rezultiralo gore navedenim uspješnim sastankom u Karlovačkoj županiji 15. lipnja 2020. godine - JAVNA OBJAVA 

ZAPISNIK SA SASTANKA 

 Više na linku.

dsc 0002 copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj