Top Panel
.

.

...

.

.

...

spilje

spilje

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

.

.

...

DANI OTVORENIH VRATA UDRUGA 2019.

Poštovani/e

Ovim Vas putem pozivamo na nastavak suradnje u organizaciji i provedbi Dana otvorenih vrata udruga 2019. (DOVU), manifestacije čiji je cilj informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, koja će se tradicionalno održati i ove godine, od 16. do 18. svibnja 2019. u cijeloj Hrvatskoj.

 

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira osmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Naime, i ove godine, uz ministarstva i druge institucije, pozivamo i općine, gradove i županije na partnerstvo u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Time se želi potaknuti i promovirati suradnju davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima.

 

U okviru Dana otvorenih vrata udruga, želimo ostvariti suradnju s Vašim gradom/općinom stoga Vas molimo da, kao i prošle godine, proslijedite poziv udrugama da otvore svoja vrata te da se, organizacijom različitih događanja u svojoj lokalnoj zajednici, uključe u Dane otvorenih vrata udruga 2019.

Ured za udruge osigurat će udrugama promotivne materijale, pomoć oko prijave na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr), dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini. Napominjemo da udruge mogu u aplikaciji UdrugeInfo registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima tijekom Dana otvorenih vrata udruga ali i tijekom cijele godine. Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2019. prigodno ćemo nagraditi.

U prilogu Vam također dostavljamo ogledni primjer dopisa s pozivom udrugama na sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga te banner Dana otvorenih vrata udruga kako biste ga mogli postaviti na Vaše internetske stranice.

Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2019. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga), dok se više informacija o Danima otvorenih udruga koji su se održali prethodnih godina može pronaći ovdje: https://udruge.gov.hr/vijesti/odrzani-dani-otvorenih-vrata-udruga-2018/4761.

Sukladno dogovoru s Hrvatskom zajednicom županija, županije će i ove godine biti mjesto na kojima će udruge preuzimati plakate s informacijama o održavanju događanja pojedine udruge te putovnica koje građani ispunjavaju nakon što posjete udruge koje organiziraju različite zanimljive aktivnosti u svojim prostorima ili izvan njih, a popis kontakata za preuzimanje materijala objavit ćemo uskoro.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Uredu za udruge gospođi Dariji Marić (na kontakte e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , ili putem telefona: 01/4599-827).

DOPIS UDRUGAMA

ŽUPNIK

DON MATE KUJUNDŽIĆ

098/943-9363

 

OGLASNA PLOČA

GROBLJA, UKOPI, MRTVAČNICA

Javna ustanova Rakovica

Spelekom d.o.o.

Turistička zajednica

 

Razvojna agencija Karlovačke županije

Radio Slunj